Mediator Coevorden

Bemiddeling (mediation)

“Vechten kost geld, mediation herstelt”

Bevindt u zich in een conflictsituatie en wilt u er zonder procederen uit komen? Speelt er een arbeidsconflict of een probleem binnen uw team? Of wilt u scheiden maar wilt u dit graag in onderling overleg regelen? Of het nu gaat om een arbeidsconflict of echtscheiding, u wilt er op een redelijke manier uitkomen.

Mediation - een effectieve aanpak bij echtscheiding en arbeidsconflicten
Het bemiddelingstraject staat open indien beide partijen hier achter staan. U kiest er voor op vrijwillige basis. U kunt dus niet gedwongen worden om mee te werken aan mediation.

Voor bemiddeling (mediation) kunt u bij Hemmes en De Boer advocaten uitstekend terecht.

Voordelen van mediation bij echtscheiding en arbeidsconflicten

In plaats van te gaan procederen kan met behulp van een onafhankelijke derde- de mediator - een kwestie als een echtscheiding, een arbeidsconflict of een ander conflict worden opgelost. Samen met een mediator wordt er dan gezocht naar een gezamenlijke oplossing die voor de betrokken partijen aanvaardbaar is. Hierdoor wordt voorkomen dat problemen worden uitvergroot en op de spits worden gedreven.
Door bemiddeling (mediation) wordt bewerkstelligd dat er bij de partijen draagvlak ontstaat voor de oplossing waardoor deze meestal beter kan worden geaccepteerd dan bij een juridische procedure waarbij er vaak één winnaar en één verliezer is.

Neem vrijblijvend contact op

Bemiddeling (mediation) kent grote voordelen boven procederen:

  • Maatwerk
  • Relatie blijft behouden
  • Vertrouwen blijft gewaarborgd
  • Minder emotie
  • Snelheid en kostenbesparend
  • Samen tot een oplossing komen

Er zijn verschillende soorten mediation:

Mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding is bijna altijd een zeer ingrijpende gebeurtenis waarbij de emoties soms hoog kunnen oplopen. Er moet veel worden geregeld. Hier heeft u ook uw ex-partner bij nodig, onder andere bij het maken van afspraken over de kinderen, omgangsregeling, alimentatie, huisvesting, pensioenen, etc. Een onafhankelijke mediator kan u helpen om in overleg tot overeenstemming te komen. De afspraken zullen vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant. Ook bij andere familierechtelijke geschillen kan meditation een uitkomst bieden.

Mediation bij een arbeidsconflict

Met een arbeidsconflict of zakelijk conflict zijn vaak grote belangen gemoeid voor beide partijen. In geval van problemen binnen een directieteam of wanneer u als werknemer al vele jaren in dienst bent bij een werkgever heeft, bijvoorbeeld, ontslag grote consequenties. Vaak lijkt een situatie voor de direct betrokkenen uitzichtloos maar kan een onafhankelijke mediator helpen met een oplossing zodat u toch samen verder kunt.

Hemmes Advocatuur heeft uitgebreide ervaring in bemiddeling (mediation) en staat u graag bij als advocaat- scheidingsbemiddelaar in uw echtscheiding en als bemiddelaar in uw arbeidsconflict.

Meer informatie over Mediation?

Bel naar 0524 - 52 33 33 of neem via onderstaand formulier vrijblijvend contact op.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Hemmes Advocatuur is gevestigd in Coevorden, Drenthe.

Update: 19-02-2020

Neem vrijblijvend contact met ons op

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Vragen of opmerkingen: *
 

Velden met een * zijn verplicht.