Opstellen ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is een overeenkomst waarin ouders die uit elkaar gaan afspraken over de zorg- en opvoedingstaken en overige zaken aangaande de minderjarige kinderen, zoals bijvoorbeeld de omgangsregeling, vastleggen. Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht bij echtscheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. De bedoeling van dit verplichte ouderschapsplan is dat de ouders in een vroeg stadium tot goede inhoudelijke afspraken over de kinderen komen. Hierdoor kunnen conflicten over de opvoeding van de kinderen kunnen worden vermeden. Indien ouders geen overeenstemming bereiken over de inhoud van het ouderschapsplan dan zal de rechter een knoop doorhakken over de geschilpunten. Het belang van de kinderen staat altijd voorop.

Neem vrijblijvend contact op

Advocaat en opstellen ouderschapsplan

Hemmes Advocatuur staat u en eventueel uw partner graag bij in het opstellen en of wijzigingen van het ouderschapsplan. Vanzelfsprekend kunnen wij u eveneens bijstaan in de problemen die voortvloeien uit het ouderschapsplan, bijvoorbeeld het niet nakomen van de gemaakte afspraken of het niet nakomen van de omgangsregeling.

Mr H.M. Hemmes-Boer is specialist op het gebied van personen en familierecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaat mr H.M. Hemmes-Boer  aan de slag met uw zaak. Samen met u kijkt zij naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen.

Wilt u meer informatie over het opstellen van een ouderschapsplan?

Bel naar 0524 - 52 33 33

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier voor meer informatie.

Hemmes Advocatuur is gevestigd in Coevorden, Drenthe.

Update: 19-02-2020

Neem vrijblijvend contact met ons op

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Vragen of opmerkingen: *
 

Velden met een * zijn verplicht.