Omgangsregeling

Kinderen en ouders hebben recht op omgang met elkaar. In overleg met uw ex-partner kunt u een omgangregeling overeenkomen en deze vastleggen in een ouderschapsplan. Indien uw ex-partner niet meewerkt aan een omgangsregeling kunt u deze via de rechter afdwingen. Beide ouders moeten zich dan houden aan de uitspraak die de rechter heeft gedaan.

Houdt een van de ouders zich niet aan de gemaakte afspraak, dan kan via een kort geding procedure met spoed een dwangsom of een gijzeling gekoppeld worden aan het niet nakomen van de omgangsregeling om op die manier de omgangsregeling af te dwingen.

Raad voor de Kinderbescherming

De Raad voor de Kinderbescherming wordt door de rechtbank ingeschakeld als er een procedure gevoerd wordt over minderjarige kinderen. Uw kind wordt door de rechter opgeroepen om gehoord te worden zodra het kind twaalf jaar oud is. Uw kind is niet verplicht te verschijnen.

Het uitgangspunt blijft het belang van het kind.

Neem vrijblijvend contact op

Advocaat en Omgangsregeling

Hemmes Advocatuur is gespecialiseerd in juridische problemen inzake de omgangsregeling. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaat mr H.M. Hemmes-Boer aan de slag met uw zaak. Samen met u kijkt zij naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen.

Meer informatie over een omgangsregeling (contactregeling)?

Bel naar 0524 - 52 33 33

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van omgangsregeling.

Hemmes Advocatuur is gevestigd in Coevorden, Drenthe.

Update: 19-02-2020

Neem vrijblijvend contact met ons op

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Vragen of opmerkingen: *
 

Velden met een * zijn verplicht.